ΑΡΧΙΚΗ

Καλώς ήλθατε, στο επίσημο website του Ομίλου Φίλων Ιστριακών Ιχνηλατών Ελλάδος.

Ο ΟΦΙΙΕ είναι ο πρώτος επίσημος Κυνοφιλικός Σύλλογος στον κόσμο, αποκλειστικά για τους Ιστριακούς ιχνηλάτες κοντινής και μεσαίας έρευνας, τον Istarski Kratkodlaki gonic - Κοντότριχος ή Λειότριχος ιχνηλάτης της Ίστρια (FCI standard Νο 151) και τον Istarski Ostrodlaki gonic - Σκληρότριχος ή Οξύτριχος ιχνηλάτης της Ίστρια (FCI standard Νο 152).


2ή Πανελλήνια έκθεση μορφολογίαςΠολλοί πιστεύουν ότι η θήρα αποτελεί νερώνεια διασκέδαση για τους κυνηγούς, αλλά στην πραγματικότητα το κυνήγι είναι παράδοση, χωρίς την οποία ο ανθρώπινος πολιτισμός δεν θα υπήρχε σήμερα.
Το κυνήγι είναι μια πραγματική ανησυχία για τη φύση και την άγρια ζωή, τη διατήρηση και την προστασία των απειλούμενων ειδών.
Ο πολιτισμός μειώνει και μολύνει καθημερινά τους βιοτόπους πολλών ειδών της άγριας πανίδας και είναι σίγουρο ότι δε θα επιβιώσουν χωρίς εμάς τους κυνηγούς και τους αγρότες.
Δημιουργούμε ισχυρά κίνητρα στους νέους μας, παρέχοντάς τους την ευκαιρία μέσα από το κυνήγι να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να τη διαχειριστούν με ισχυρούς κανόνες ηθικής δεοντολογίας και πειθαρχίας.

Η εμπειρία μας και τα σημάδια των καιρών, μας έχουν διδάξει ότι η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός είναι οι θεμέλιοι λίθοι της μετριότητας και της αποτυχίας.
Για μας, που το χόμπι μας είναι πηγή ζωής και ψυχικής ισορροπίας, αποφασίσαμε οργανωμένα πλέον ν’ ασχοληθούμε μ αυτό και με αυστηρά κριτήρια να το διαφυλάξουμε στη θέση που του ανήκει.
Η συμμετοχή μας στη διαχείριση του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας με οργανωμένες δράσεις, η υπεύθυνη και οργανωμένη κυνοφιλία, είναι πρωταρχικοί μας στόχοι.
Η καλλιέργεια η βελτίωση και η προάσπιση των μορφολογικών χαρακτηριστικών, των ψυχικών και πνευματικών χαρισμάτων των Ιστριακών Ιχνηλατών, αποτελεί δέσμευση και πεδίο δράσης για το σύλλογο μας.